ICT

De afdeling ICT is verantwoordelijk voor gebruikersondersteuning, informatiebeveiliging en technisch beheer van alle informatiesystemen, servers, werkplekken en databases.

Standaard werkplek

Skilled Helpdesk

Onze Helpdesk-medewerkers zijn het eerste aanspreekpunt voor de 2000 gebruikers die Syntrophos ondersteund. Onze medewerkers helpen graag om ICT-vragen direct op te lossen en zorgen dat gecompliceerde ICT-vragen worden overgedragen naar onze 2e lijns-medewerkers.  Ook zorgt onze Helpdesk voor de uitgifte van (mobiele) apparatuur inclusief gebruikersinstructie zodat de gebruiker het device direct kan gebruiken.

Werkplekbeheer

Alle werkzaamheden die te maken hebben met het aanbieden en onderhouden van de ICT op de werkplek valt onder werkplekbeheer, zoals thin clients, Fat-clients, CAD-systemen, laptops, tablets, het inrichten, beveiligen en onderhouden van applicaties, tot het beschikbaar stellen van nieuwe tegels in de digitale werkplek. 

Systeembeheer

De systeembeheerders van Syntrophos zorgen er voor dat alle computersystemen goed werken. Zij werken er dagelijks aan om de systemen stabiel te laten werken en problemen te voorkomen. 

In de meeste gevallen hebben medewerkers van de gemeenten niet direct met de systeembeheerders te maken. 
Maar ben je bijvoorbeeld bestanden kwijt en moet er een backup terug gezet worden, dan is de systeembeheerder degene die dit werk uitvoert. 

Netwerkbeheer

Onze netwerkbeheerders zijn verantwoordelijk voor al het beheer van de netwerken, de netwerkcomponenten en beveiliging via firewalls en certificaten. 

De werkzaamheden zijn gericht op het inregelen van netwerktoegangen, maar ook de daadwerkelijk aansluitingen in patchkasten of het aanleggen van WiFi netwerken. Bijvoorbeeld de aansluiting op de glasvezelring die tussen de eigen datacenters in Spijkenisse en Rockanje loopt. 

Databasebeheer

Veel applicaties maken gebruik van onderliggende databases voor de opslag van gegevens. 
Syntrophos maakt hiervoor gebruik van de volgende standaard databases: Oracle en MSSQL. 
Databasebeheerders zorgen voor de goede werking, backups en onderhoud van de databaseomgevingen.

Telecombeheer

Syntrophos maakt gebruik van een centraal telefoniesysteem. Dit systeem en de toestellen worden beheerd door de telecombeheerder. 

De werkzaamheden van telecombeheer zijn zowel gericht op de vaste telefonie als op mobiele telefonie met bijbehorende bekabeling die nodig is om telefonie aansluitingen te realiseren. 
Ook beheert Syntrophos mobiele telefoonabonnementen, mobiele netwerkkaarten, accessoires voor laptops, tablets en telefoons.