19 november 2019

Gemeente Hellevoetsluis neemt ICT-diensten voortaan af bij Syntrophos

Samenwerking op Voorne-Putten

Met deze verhuizing is de samenwerking op het eiland Voorne Putten weer versterkt. Gemeente Brielle, Nissewaard en Westvoorne maken sinds 2013 gebruik van de diensten van Syntrophos. Nu ook gemeente Hellevoetsluis is aangesloten krijgt de samenwerking weer een nieuw impuls. Het biedt ruimte voor meer schaalvoordelen bij de inkoop van ICT en inrichting van dienstverlenings-processen. Hier heeft uiteindelijk de inwoner ook voordeel van.

Wethouder Margriet den Brok (portefeuillehouder ICT): ”Ik ben blij dat nu ook Hellevoetsluis is aangesloten bij Syntrophos. De voorbereiding heeft een tijd geduurd en is niet zonder slag of stoot verlopen. Een van onze belangrijkste voorwaarden was dat de dienstverlening en bedrijfsvoering ongewijzigd door konden gaan na de migratie. Dat is nu gelukt! Door onze krachten op Voorne-Putten niveau te bundelen, hopen we straks de nodige voordelen te halen. Ik heb er vertrouwen in dat dit een mooie samenwerking gaat worden”.

Directeur Syntrophos Allard Mittertreiner: “Wij zijn blij met het vertrouwen van Hellevoetsluis en de versterking van ons Shared Service Center. De nieuwe moderne werkomgeving en onze beheerdiensten bieden Hellevoetsluis weer een nieuwe en frisse start, waar men jaren mee vooruit kan”.