29 mei 2021

Alle deelnemers van Syntrophos op het vernieuwde ICT-platform

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne waren al deelnemer in het Shared Service Center Syntrophos. Sinds begin juni ’21 maken alle vier de gemeenten ook gebruik van hetzelfde en verbeterde ICT platform van Syntrophos. De migratie van gemeenten Brielle en Westvoorne is een feit. Voor Syntrophos is dit een belangrijke mijlpaal.

Gemeente Hellevoetsluis en Nissewaard stapten respectievelijk in 2019 en 2020 al over naar de nieuwe ICT omgeving. Nu is de migratie van de Brielle en Westvoorne ook afgerond. De drie grote projecten hebben een behoorlijke doorlooptijd gekend. Deze laatste stap is voor alle partijen heel belangrijk. De gemeenten zijn met het nieuwe platform verzekerd van een goed en veilig werkplek-concept en voldoende mogelijkheden om op door te ontwikkelingen. Voor Syntrophos levert het de lang verwachte beheersmatige voordelen op van één IT-omgeving. 

Migratie probleemloos verlopen
De overgang van de laatste twee gemeenten is zonder grote problemen verlopen. Het meer en deel van de gebruikersmeldingen kon vlot door de helpdesk van Syntrophos worden opgelost. De samenwerking tussen Syntrophos en de gemeenten verliep heel prettig. De gemeentesecretarissen en de bestuurders van Syntrophos zijn zeer positief over de wijze waarop het project is verlopen. Het laat zien dat Syntrophos groeit en de verbeterpunten vanuit eerdere projecten serieus op pakt. 

Nooit klaar
Klaar zijn we natuurlijk nooit, elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen in ons werkveld. We zien nu weer behoeften aan nieuwe vernieuwingen als gevolg van de corona-crisis. We werken aan een nog flexibeler werkplek concept en onderzoeken de mogelijkheden voor het hybride vergaderen en werken, vanuit kantoor en huis. Ook dit vraagt net als een migratie om nauwe afstemming tussen de gemeenten voor de functioneel inrichting en Syntrophos voor de technische (ict) realisaties.  

Syntrophos kijkt toe hoe de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne de fusie naar de nieuwe gemeente Voorne aan Zee voorbereiden. Ook deze fusie is voor de IT weer een groot migratie-project en die pakt Syntrophos graag samen met de gemeenten weer op.